Nancy Bakker-Wulms

Hallo, ik ben Nancy Bakker-Wulms. Ik woon in Aalsmeer samen met mijn man, twee kinderen, twee honden en twee cavia’s.

Communicatiemanagement

Nancy Bakker-Wulms
Nancy Bakker-Wulms

In 1997 ben ik afgestudeerd in de Algemene Sociale Wetenschappen met als specialisatie Communicatiemanagement aan de Universiteit Utrecht. Tijdens deze studie heb ik naast communicatietheorieën, veel geleerd over het beïnvloeden van het gedrag van mensen.

 • Wat zorgt ervoor dat mensen wel of niet gemotiveerd worden om bijvoorbeeld een bepaalde dienstverlening af te nemen?
 • Hoe voorkom je uitstelgedrag?
 • Wat maakt dat mensen bepaalde keuzes wel of niet nemen?

Praktijkervaring heb ik opgedaan bij tal van opdrachtgevers bij met name de Rijksoverheid. In eerste instantie was ik in op zoek naar een vaste baan. Al vrij snel kwam ik erachter dat dat juist niet bij mij pastte. Ik merkte dat ik het juist fijn vond om iedere keer te wisselen van werkkring. Weer een nieuwe uitdaging, nieuwe mensen ontmoeten en opnieuw mijn creativiteit toepassen. In 2005 heb ik er dan ook voor gekozen om mijn eigen bedrijf NWU Communicatie op te richten. Daarna heb ik diverse communicatieopdrachten gedaan van communicatieadvies tot -uitvoering. Ik deed opdrachten bij organisaties als:

 • Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 • Rijkswaterstaat,
 • Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en
 • Communicatiebureaus als Fabrique en Pleon.

Dog Assisted Coach

Toevalligerwijs kwam ik in aanraking met het vak van coach. Ik wilde, naast mijn werk als communicatieadviseur en het ‘moeder zijn’, weer iets doen met mijn passie van vroeger. Namelijk honden. Met mijn hond Nike ondernam ik altijd erg veel, zoals heerlijk samen naar het bos of het strand. Door het moederschap en mijn drukke interimopdrachten kwam dat er niet altijd meer van. Nadat Nike was overleden, kregen we een nieuwe pup Fergie. Het leek het me superleuk om samen met haar weer iets nieuws te ondernemen. We hebben onder andere samen de opleiding tot Dog Assisted Coach gevolgd bij Pets4Care gevolgd. En hiermee was mijn liefde voor het coachvak aangewakkerd. In privésfeer was ik altijd al degene die klaar stond voor de mensen om me heen. Ik vind het fijn om mensen te kunnen helpen.

NWU Communicatie en Coachhond

In 2017 heb ik, naast mijn communicatiebureau NWU Communicatie, mijn eigen coachprakijk Coachhond opgestart. Ik vond het zonde om al mijn kennis van het communicatievak overboord te gooien. Daarom leek het mij geweldig om mijn twee talenten te gaan combineren. Ik richt me nu dan ook op het helpen van (startende) ondernemers. Ik help ze om de eigen praktijk handen en voeten te geven.

 • Hen te coachen in wie ze zijn,
 • met welke unieke kwaliteiten en talenten zij zich kunnen profileren,
 • helder te krijgen bij welk type cliënten/coachees hun hart ligt en
 • hoe ze dat vervolgens kunnen omzetten in een mooi en aansprekend verhaal in een vormgeving die bij hen past.

Gratis en vrijblijvende telefonische intake

Spreekt mijn verhaal je aan? Neem dan vandaag nog contact op met Nancy Bakker-Wulms via 06 186 42 861 of nancybakkerwulms@gmail.com. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende telefonische intake.